Hramul satului

miercuri, 10 august 2011



Frumoase sunt sarbatorile de suflet Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril -profectori ai satului Slobozia Mare. In zi de zarbatoare Ansamblul Folcloric ,, Doina Covurlului” al centrului Cultural ,, Dunarea de jos” al Consiliului Judetian Galati a fost invitatii de onoare care au incintat slobozenii. cu un extraordinar spectacol . Dansuri si cintece populare au rasunat in frumoasa sala a Palatului de cultura , care s-au dovedit a fi un adevarat tezaur folcloric, nestemate fara pret. Conducatorul articstic al ansamblului este slobozianul Vasile Placinta, iar director general Razvan Avram care au fost prezenti la Hramul satului.
Invitat de onoare a fost presedintele raionului Cahul, DL.Gheorghe vasilachi. In mod deosebit primarul satului SLobozia Mare , Dna. Carastan Valentina aduce sincere multumiri presedintelui consiliului Judetean Galati, Dl. Eugen Chebac pentru receptivitatea de a raspunde invitatiei primarii. Pe calea acesta le multumim L.T. ,,M.Eminescu”; Gimnaziul,,Alecu Mare”; ambelor gradinite cit si APL-ului care au organizat o expozitie te tema ,, Bogatiile Toamnei”
>

Suntem convinsi ca sarbatorile hramului ne-au facut mai buni, mai curati si mai aproape de DUMNEZEU.

2 коммент.:

Anonim spunea...

Salut Iurie, Doamne ajuta!
Felicitari pentru ideea acestui blog si mai ales pentru spiritul tau viu romanesc!
Cunoscind bine urbea satului doresc cu ajutorul tau sa reiau legatura cu cineva drag sufletului meu din Vulcanesti, Slobozia Mare--Stela Marin.
Este plecata de 5 ani in Italia impreuna cu mama Maria si sora Caty. Acasa a ramas fiica ei Aliona 10-12 ani si sora geamana Lena , casatorita.
Te rog daca ai timp sa le faci o vizita si mai ales daca este posibil un nr. de tel si o adresa mail.
Multumesc si mult succes in proiectul tau.
Daca ai nevoie de carti pt copii, carti de rugaciuni, carti istorice iti pot recomanda o tipografie care te poate ajuta.
Florin, Bacau Romania tara tuturor basarabenilor

Anonim spunea...

Corect:)

Trimiteți un comentariu